Parke böceği sorunu, bu ürünleri zeminine döşeten ev hanımlarının sık karşılaştığı durumlardan birisidir. Parkelerin alt kısımlarında boşluk olması durumunda böcek ve karıncalar için ideal bir yaşam alanı haline gelir. Bu böcekler her ne kadar zararsız olsalar da insanlara kullanım açısında zorlu çıkarabiliyorlar. Örneğin yere bir kırıntı düştüğünde bir anda yüzlercesi parkeden çıkarak bunun başına toplanabiliyor. Kimse yaşam alanında bu tür bir manzara ile karşılaşmak istemez. (FİRMAMIZDA PARKE BÖCEĞİ İLAÇLAMASI YAPILMIYOR! SADECE BİLGİ VERMEK AMAÇLI BU YAZI YAZILDI) Rutin apartman ilaçlamaları parke böceği sıkıntısı yaşayanlara çözüm olmaz. Zira yüzeysel bir ilaçlama süreci, uygulanır. Bu sorunsal için farklı bir çözüm yolu denenmeli. Özel ilaçlar satılıyor. Bunları kendiniz de uygulayabilirsiniz. Dilerseniz de bir usta anlaşıp yaşam alanınızdaki tüm parkeleri ilaçlatabilirsiniz. Bu işlem yaklaşık 1-2 saat sürüyor. Sonrasında da bir süre evi havalandırmanız gerekiyor. Parkeden sürekli böcek çıkıyor diyenler için çok güzel bir yazı derledik. Hem nedenlerini hem de çözümü anlatacağız. Keyifli okumalar.
**Mağazamız İstanbul / Ümraniye'de yer almaktadır.
Tüm Türkiye'ye gönderim sağlamaktayız.**
Parke Böceği Nedir?
Parkeler her ne kadar kusursuz sistemler olsalar da böceklere karşı biraz savunmasızlar. Çünkü minik boşluklardan zemine sızan bu böcekler zamanlar alt kısımda bir yaşam alanı oluşturuyor ve üremeye başlıyor. Sayısı zamanla binleri bulabiliyor. Çoğu zaman onları görmeseniz de bir kırıntı dökülmesi durumunda yüzlercesiyle tanışmanız kaçınılmazdır. Çok sayıda tür buralara sızabilir. Onlardan birkaçını listeleyelim. Parkelerin altına giren böceklerin isimleri:
- Karıncalar
- Tahta kurtları
- Termitler
- Parke ak karınca böcekleri
- Beyaz karınca
- Isoptera böcek türleri
- Parke hamam böcekleri
- Ahşap biti
- Toz böceği
- Rutubet böceği
- Gümüş Böceği
- Pire
Ahşap Parke Böceği
Zemin döşemeleri arasında en sık böceklenme sorunun yaşandığı ürünler ahşaplardır. Doğal ağaçlardan yapıldıkları için bu tür bir sorunsala daha fazla açık kapı bırakıyor. Buna da ahşap parke böceği ismi verilir. Zararsız bir durum. Herhangi bir ısırma olmaz. Ama kullanıcıları her halükarda rahatsız eder ve çözüme muhtaçtır. Çünkü bir süre sonra bu misafirlik istilaya dönüşebiliyor. Odalar, koridorlar, mutfak tezgahları ve balkonlarda hep onları görüyorsunuz. Uzmanlara göre sorunun yaşanmaya başladığı tarihten sonra ilk 15 gün içerisinde ilaçlama yapılması gerekiyor. Yoksa üremeler hızlandığı için çözüm de daha zor hale geliyor. (FİRMAMIZDA PARKE BÖCEĞİ İLAÇLAMASI YAPILMIYOR! SADECE BİLGİ VERMEK AMAÇLI BU YAZI YAZILDI)
Laminat Parke Böceği
Günümüzün en çok tercih edilen zemin döşemeleri laminat parke modelleridir. Modern mimaride vazgeçilmez bir önemi var. Normalde doğru döşendiğinde ve boşluk bırakılmadığında böcek sorunu yaşanmaz. Fakat hatalı işçilikler sıklıkla böceklenmeyi tetikliyor. En sık görülen tür ise ak ve beyaz karınca. Yemek kırıntılarında çok hızlı ortaya çıkıyorlar. Ayrıca kedi köpek gibi evcil hayvanlı evlerde mamalara çok sık saldırıyorlar.
Lamine Parke Böceği
Böceklerin görüldüğü bir diğer zemin döşemesi de lamine parke modelleri olmaktadır. Bu modeller de son 10 yılın en çok kullanılanları arasında. Azıcık boşluk olduğunda bir anda evde istila durumu yaşanabiliyor. Önce yavaş yavaş ortaya çıkıyorlar ama çok kısa sürede ürüyorlar ve sayıları binleri bulabiliyor. Böyle durumda tek çare ilaçlama gibi duruyor.
Parke Böceği Neden Olur?
Böcekler hiçbir zaman durduk yere yaşam alanlarına saldırmaz. Mutlaka mühendislik ya da bireysel bir hata olması gerekiyor. Böyle bir istila karşısında ise parke böceği neden olur? sorusu elzem bir hale dönüşüyor. Buna çok sayıda faktör ekleyebiliriz. Ancak en sık sebep olanlara birkaç maddede değineceğiz. İşte parkelerde böceklenme sebepleri….
Parkede Aşırı Nem
Parkeler için yüksek nem oranlarının büyük problemler yarattığından çokça kez bahsetmiştik. Böceklenme de bunlardan birisi. Levhanın alt kısımda nemlenme oluştuğunda karınca, bit ve diğer böcekler için ideal bir yaşam alanı oluşur. İstila için sadece birkaç böceğin parkeye girmesi yeterli.
Levhalar Arasında Bırakılan Boşluklar
Parkeler döşeneceği zaman ustanın profesyonelliği çok önemli. Eğer ki levhalar arasında sık boşluk bırakırsa böceklerin de girmesi kolay bir hale geliyor. Günümüzde parke böceği sorunlarının büyük bir kısmını bu boşluklar oluşturuyor.
Sık Dökülen Yemek Kırıntıları
Karıncalar ve çok sayıda böcek yemek kırıntısına gelir. Bunun kokusunu sokaktan dahi alıp yaşam alanına girebiliyorlar. Uzun süreli zeminde kalmış bir ekmek kırıntısı bu böceklere davetiye taşır. Hijyenik evlerde böcek görülmemesi de bunun bir ispatıdır. (FİRMAMIZDA PARKE BÖCEĞİ İLAÇLAMASI YAPILMIYOR! SADECE BİLGİ VERMEK AMAÇLI BU YAZI YAZILDI)
Kedi ve Köpek Maması
Evcil hayvanların bulunduğu yaşam alanlarında mama kapları bulunur. Kedi ve köpekler bunları yerken çoğu zaman etrafa parça düşürüyorlar. İçeriğindeki besinlerden dolayı parke böceklerine büyük bir davetiye çıkarılmış oluyor. Evcil hayvan dostu aileler bu problemi çok sık yaşıyor.
Ağzı Açık Bırakılan Yiyecekler
Kiler alanı bulunmayan evlerde kimi zaman gıdaların ağzı açık bırakılmaktadır. Bu da böceklere güzel bir ziyafet sunuyor. Yapılan araştırmalara göre kapalı bir gıda saklama alanı olmayan evlerde böceklenme sorununun daha fazla yaşandığı görülmüştür.
Kalitesiz Parke Kullanmak
Son olarak parke böceği problemini oluşturan en önemli faktörlerden birine değineceğiz. Kalitesiz ürün kullanımı bu soruna açık davetiye çıkarır. Özellikle termit gibi böcekler genelde kalitesiz parkelerin yarattığı bir durumdur. Döşemelerinizi yaptırmadan önce A kalite levha almaya özen gösterin. Yeşil Parke böcek yapmayan parkeler üretiyor. A kalite levhaları sayesinde kullanım sürecinde termit gibi böceklenme sorunlarına sebep vermez. Koleksiyonumuzda harikulade modeller var. Hemen şimdi bir göz atın. (FİRMAMIZDA PARKE BÖCEĞİ İLAÇLAMASI YAPILMIYOR! SADECE BİLGİ VERMEK AMAÇLI BU YAZI YAZILDI)
Parke Böceği Nasıl Yok Edilir?
Böceklenme sorunu her türlü zemin sisteminde karşınıza çıkabilecek bir sorunsal. İster parke olsun isterse de PVC fark etmez, eğer doğru koşullar oluşuyorsa böcekler zeminin içerisinde yuvalanma yapar. Peki böyle bir anda nasıl biz çözüm yolu izlenmeli? Parkeme böcek kaçtı ne yapmalıyım? parke altındaki karıncalardan nasıl kurtulur? Bu soruların yanıtlarını teker teker yazacağız. İşte detaylar… Parke böceğinden kurtulma yolları (kesin çözüm)
- İlk olarak hangi böcek ile uğraştığınızı tespit edin.
- Parkedeki böcekten kurulmak için doğru ilacı seçin.
- Levha boşluklarından ilacı uygulayın.
- İlaçlama ardından delikleri kapatın ve ay kadar bekleyin.
- Bu süre zarfında pencere ve balkon gibi böceklerin gireceği alanları kapatın.
- Eğer odanın nem oranı yüksek ise sık sık havalandırın.
- Evcil hayvanınız var ise mamalarını dökemeyecekleri kap satın alın.
- Açıkta gıdanız var ise ağzını kapatın.
- 1 Ay boyunca her gün yerleri sık sık süpürün ve temizleyin.
- Birinci ayın ardından böcek olup olmadığını kontrol edin.
Parke Böceği İlacı
Parke böcekleri ile mücadele etmenin en etkin yolu parke böceği ilacı olarak kabul edilir. Zaten başka da etkin bir çözüm yolu ne yazık ki yok. Her böceğe farklı ilacın uygulanacağını unutmayın. Bu sebeple doğru tespit yapmak önemli. Karınca var ise buna uygun, termit var ise buna göre bir seçim yapmalısınız. Günümüzde bulunan en etkili böcek ilaçlarından bazılarını sizler için listeliyoruz. Bunları gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. En etkili parke böceği ilaçları:
- Bayer K-othrine All 500 Ml 3 Ay Kalıcı Etkili Kokusuz
- Bayer K-othrıne All Haşere Sprey 1lt
- Bayer K Othrine Sc 50 Karınca Ilacı 50 ml
- Bayer Solfac Wp 10 Tüm Haşereler Için Toz Böcek Ilacı
İlginizi çekebilir: Laminat Parke Esnemesi